Opeens is extreemrechts weer het grote gevaar

De blanke man als links godsbeeld

Overheden die hun schulden niet meer kunnen aflossen, kunnen hooguit wat bijlenen van risicograge geldschieters. Maar keert het tij niet, dan geraakt het land door schuldenlast in handen van de eisers. Iémand moet dan de klappen opvangen. Aangezien migranten nog nodig zijn omwille van hun goedkope arbeid (en omwille van gigantische afzetmarkten voor westerse producten in hun thuislanden), blijft er maar één zondebok over: de blanke man.

Het was een mooi idee. Als de bevolking nou door de verzuiling heen zou breken en katholieken met protestanten zouden leren samenwerken, dan werd alles mogelijk. We zouden woningen krijgen, banen, een pensioen en recht op een gezond lang leven voor al onze kinderen, voor altijd. Wat Nederlanders en Belgen, net als andere West-Europeanen, niet mochten weten, was dat de werkelijke kosten voor zo’n utopie voor ons uit werden geschoven.

Hoe links en globalistisch onze ‘elites’ ook zijn, zelf geld bloeden doen ze niet graag. Daarom krijgt de bevolking de rekening van eeuwenlange democratische beloftes, en dreigt “het fascisme” weer op te komen. Het fascisme betekent in onze tijd niets anders dan groepjes mensen die zich wensen los te maken van het mislukte linkse universalisme. Mensen die inzien dat ze zelfstandig beter af zouden zijn zonder ‘Europa’ (de EU). Mensen die weer vrij willen zijn.

Hierlangs loopt de diepste tweedeling in de samenleving. Er zijn mensen, meestal “links”, die een groeiende EU nodig hebben om te kunnen overleven. Zij verdienen aan subsidies en goedkope arbeidsmigranten. En er zijn andere mensen, meestal “rechts”, die beter af zijn zonder al die andere mensen. De sterkere mens wil zich losmaken van een maatschappij die hem niet langer dient. En dat mag niet.

Wij van rechts begrijpen: we hoeven onszelf niet langer op te offeren voor een stervende beschaving. Het uitbuitingsmodel van liberaal links ligt aan duigen. Sinds de negentiende eeuw trokken Europeanen zelf massaal voor werk naar de fabrieken in de steden. Anno nu trekken migranten uit verdere werelddelen voor werk naar de fabrieken in het verstedelijkte Europa, alleen nu steeds vaker ten koste van de autochtonen die er al waren.

Dit op groei gebaseerde beschavingsmodel blijft afhankelijk van goedkope arbeid. Gevestigde gezinnen worden daardoor ontworteld en uit de markt geprijsd. Het Westen is als een piramidespel wat zal instorten zodra de arbeidsstromen opdrogen. En dan? Wie krijgt er dan de schuld van de problemen die sociaal-democraten met hun vage vergezichten en woekerend wanbeleid hebben veroorzaakt?

Nou, daar doemt de boze witte man op aan de horizon, de man die alle lasten op zijn sterke schouders droeg en die nu, gebruikt, vervangen, en afgeschreven, op de rand van bankroet balanceert. De val vreest hij niet. Eenmaal los van de maatschappij die hem geknecht heeft, zal hij eerder opstijgen dan ten onder gaan.

Zo moet Jurgen Conings zich gevoeld hebben toen de overheid zijn fitnesszaak sloot vanwege een flauwe griep. De investeringen blijven zich afschrijven, huur blijft doorlopen, maar inkomen zakt naar nul komma nul. Je bent financieel dood, maar toevallig ben je nog militair met toegang tot een wapenmagazijn. Wat doe je? Je schrijft een dreigbrief aan de regering en verdwijnt in een bos.

Conings’ actie was natuurlijk een schreeuw om hulp. Een echte sluipschutter waarschuwt zijn slachtoffer niet vantevoren. De voortvluchtige “terrorist”, pleegde gezien zijn afscheidsbrief vermoedellijk zelfmoord, geen aanslag. Maar de mediagemeente houdt dat nog even onder de pet. Dit is een unieke kans. We hebben eindelijk onze eigen heuse Bin Laden binnen de grenzen! Om de zoveel maanden zal Conings vanuit zijn grot in de Ardennen u een nieuwe angstvideo gaan toezenden.

Die extreemrechtse man houden we nog even in leven, moeten de geheime diensten van België hebben gedacht, want hij alleen is het schrikbeeld — welnee, het godsbeeld — waarmee we alles van het Vlaams Belang in Vlaanderen tot aan de PVV en de FvD in Nederland eindelijk kunnen platdrukken. Door het gevaar op rechts uit te schakelen, kunnen we de kwakkelende Europese economiën nog wat langer laten doorkwakkelen…

Helaas. Het ging mis. Conings kreeg in luttele dagen postuum meer dan 40.000 steunbetuigingen op Facebook. Mensen noemden hem een held, een Robin Hoed die tegen de Sheriff van Nottingham streed. De framing van links dat hij een blanke christenterrorist zou zijn “net als Brenton Tarrant uit Nieuw-Zeeland” sloeg helemaal niet aan bij het volk. Dáár moest de politieke regie pas echt van sidderen. Ze kunnen burgers dus niet alles wijsmaken.

Na vijftig jaar van televisiereclames waarin de blanke man als sukkel wordt voorgesteld, moet hij nu maar weer als het grote gevaar worden uitgemolken. Waarom eigenlijk hij?

Welnu, het feit dat de blanke man überhaupt als gevaar wordt gezien, terwijl hij nog helemaal niets heeft uitgehaald, betekent dat heel veel bejaarden, debielen en oude vrouwen weten dat hun dagen zijn geteld. Een maatschappij die een enkele rechtse man al niet aankan, laat staan een klein groepje, is alles behalve stabiel.

Even voor de duidelijkheid: ik zeg dat het verval van binnenuit zal komen. De blanke man hoeft daar helemaal geen aanslag voor te plegen. Het enige wat hij hoeft te doen is zich lossnijden. Vertrekken. Tégen de economie wedden. Shorting the markets. De westerse democratie blijkt simpelweg een vat zoutzuur waar ze zichzelf in zal oplossen.

Westerse rijken hebben angst voor de dag dat boze witte mannen hun kastelen komen bestormen. Want ook al gaat uw sportschool bankroet, die rijken hebben nog zwembaden vol goud. Dat is niet overdreven. In Nederland, bijvoorbeeld, bezitten de vijfduizend rijkste families meer dan 80% van onze welvaart.

Willen we onze woongebieden weer bevolken met krachtige nieuwe aanwas, dan zullen we “ons land” moeten terugveroveren. En dan doen we allereerst door ons ervan af te scheiden. Na ons de zondvloed.

Find my books on AmazonAppleGoogleBarnes & Noble, or Kobo