Heeft Jurgen Conings soms zelfmoord gepleegd?

Volgens de media heeft voortvluchtige militair Jurgen Conings een raketwerper en munitie gestolen van het Belgische leger. De scherpschutter zou twee uur lang voor de deur van viroloog Marc van Ranst hebben gestaan. En hij zou zelfs een moskee hebben willen aanvallen alsof hij de Vlaamse Brenton Tarrant was.

Maar er gebeurde niets. Niemand werd verwond en niemand werd gedood. Nu, na zes dagen zoeken door een legercollectief uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, moeten we ons afvragen of de media ons wel de waarheid hebben verteld?

We weten dat Conings zijn auto voor de rand van een bos heeft geparkeerd. Hij zou eerst wel, toen weer niet, toen weer wel de deur van zijn voertuig met een boobytrap hebben voorzien. Maar niemand raakte gewond. Enig explosief ging niet af. Daarover zaaiden de media zelf verwarring door met tegengestelde berichten te komen.

Kort daarna meldden media dat de “blanke terrorist” zo snel mogelijk gedood moest worden, omdat Marc van Ranst en zijn gezin pas veilig konden zijn als Conings dood was. Hij zou, als hij toch nog in leven gevat werd, wel “40 tot 50 jaar cel” kunnen gaan krijgen voor zijn daden. Andere terroristen die wel mensen hebben vermoord kregen hooguit 14 jaar.

Conings deed nog steeds niets. Hij ging kennelijk onverrichterzake weg van de deur van Van Ranst. Stond Conings echt voor die deur? Of is dit alles een verzinsel van de media? Mogelijk hebben media en politiewoordvoerders dit scenario zelf bedacht. De acteerprestaties van de journalisten zijn een Oscar waard.

En dan opeens meldden media dat Conings het ook op een heuse moskee zou hebben gemikt! Ach, natuurlijk, een extreemrechtse moslimhater. Dat hoorde NU.nl van een “bekende vriend” van Conings. Van horen zeggen dus, van stoere praat met een biertje in de hand? En wist u dat Conings ook achter de pilotenknuppels zat van beide vliegtuigen die zich op 11 september door de Twin Towers in New York boorden?

Nu we de zesde dag van de klopjacht ingaan, moeten we misschien eens naar de feiten kijken. Wat heeft Jurgen Conings uitgespookt?

  • Jurgen liet twee afscheidsbrieven achter, eentje voor zijn vriendin, de ander kennelijk voor de politie

  • Hij veroorzaakte terecht ophef en angst met zijn dreigingen, maar het was — tot nog toe — niets concreets

  • In de brief aan zijn vriendin klinkt Conings als een tragische, depressieve man die wel eens op het punt stond zelfmoord te plegen, want er staat: “dan leef ik mijn laatste dagen zoals ik dat wil”

  • Jurgen zette zijn auto aan de rand van het bos, met wel of geen boobytrap (waarschijnlijk geen)

  • Hij bouwde een hutje waar hij hooguit 1 of 2 nachten in heeft geslapen

  • Hij legde zijn insignes op het graf van zijn ouders

  • En vervolgens verdween elk spoor

Dat hij zijn insignes op het graf legde, wordt door media dan uitgelegd alsof hij afstand nam van Defensie. Een nóg groter gevaar voor de samenleving dan we al dachten. Een andere uitleg is dat Conings zijn ouders wilde eren met de insignes die hij voor hen had verdiend om hun waardering te winnen.

Conings heeft intussen al vijf dagen lang helemaal niets meer gedaan, terwijl militairs en politie van België, Nederland, Frankrijk en Duitsland massaal huiszoekingen bij boeren en andere onschuldige burgers aan het uitvoeren zijn met daarbij ongelofelijk veel schade die ze teweeg brengen.

Weet u wat ik denk? Ik denk dat Jurgen Conings onschuldig is. Ik denk dat hij na een nacht in het bos al vroeg zelfmoord heeft gepleegd en zijn lichaam onvindbaar heeft gemaakt. Ik denk dat zijn dreiging een roep om hulp was, een vraag om aandacht voor zijn geestelijke gesteldheid, voor zijn onverwerkte trauma’s, zoals de zelfmoord van zijn moeder terwijl hij op missie was.

En ik denk dat de media vanalles hebben verzonnen. Stond Conings wel voor de deur van Van Ranst? Ik geloof het niet. Heeft hij een moskee aangevallen? Nee. Was de deur van zijn auto voorzien van een boobytrap? Ongeloofwaardig — er gebeurde niets en media zaaiden zelf twijfel over dit verhaal.

Conings heeft tot zover niemand verwond en niemand gedood. Zijn enige misdaad was dat hij een depressieve blanke man was, en dus de geschikte kandidaat om door onze hysterische media, zowel in België als in Nederland, gelijk tot “terrorist” te worden gebombardeerd. En allerlei misdaden zijn hem toegeschreven die hij nooit heeft gepleegd.

Wanneer speurhonden straks Conings lichaam vinden, zullen wij burgers onze leugenachtige media tot de orde moeten roepen. Journalisten die de grootst mogelijk onzin over Jurgen hebben geschreven, alleen maar omdat hij een blanke man was, zullen hun baan kwijt moeten raken.

Find my books on AmazonAppleGoogleBarnes & Noble, or Kobo