Baudet kan niet winnen

Onze ‘democratie’ is doorgestoken kaart

Baudet weet veel, hij is welbespraakt, kan goed schrijven en heeft een bovenmatige intelligentie. Alles wat je van een leider verwacht. En toch omringt hij zich met verraders, clowns en matennaaiers. Dat is zijn zwakte: hij wil zich zó graag met bekende gezichten uit de amateurpolitiek associëren dat hij zich tot het niveau van Annabel Nanninga moest laten zakken. En onder haar gewicht zonk de Renaissancevloot.

Intellectueel zoekt Baudet naarstig zijn gelijken. En dan zet hij Joost Eerdmans op de lijst, een man die zich op werkbezoek aan een gevangenis eens vrijwillig anaal liet onderzoeken om mee te maken “hoe dat gaat”.

Het verraadt een minderwaardigheidscomplex. Wie zo slim is als Baudet hoort eigenlijk niet thuis in de politiek. Laat dat maar aan mbo-klanten als Jesse en zijn fluisteraars over. Het echte beleid wordt al uitgezet door Piet-Hein Donner en Thom de Graaf, vice-voorzitters van de Raad van State, daar waar al vijf eeuwen de echte macht ligt, dus niet in de Tweede Kamer.

Drie afsplitsingen verder wankelt niet Baudets positie, nog steeds gesteund door appgroeployalisten, maar wel het vertrouwen van zijn kiezers. Wie zich zo makkelijk laat foppen door “Romeo” Otten, clown Eerdmans of VVD-mol Wybren van Haga, plaatst veel te veel vertrouwen in de medemens en in de democratie. Want dat is Nederland niet.

Nederland is een oligarchie geleid door rijke families. Zij zijn doorgaans roomblank, maar verdienen goed aan de massamigratie. Er zijn de ‘linkse’ rijken die van cultuur en etnische gekkigheid houden (de rijken mogen zich vervelen) en ook de ‘rechtse’ rijken die nog in God en de Bijbel geloven, maar die de donkere rassen liefst als duw- en trekvee inzetten.

De verschillende fracties rijken willen geen volksopstand die hen allen de kop zal kosten, dus steunen ze de seksuele wanorde als brood en spelen voor het plebs. De lgbt-manie dient overduidelijk om het opstandige testosteron in de samenleving te drukken.

De koetjes in de weiden langs het treinspoor zijn ook allemaal vrouwtjes, net als de schaapjes en ook de varkens die u om gevoelige politieke redenen — niet koosjer, niet halal — niet gauw in de wei langs de weg zult zien.

Mannen die nog echte mannetjes willen zijn, daar heeft de Staat niks aan. Mannen kunnen beter jongens blijven. Het spel wat in de Kamer gespeeld wordt zit dan ook niet voor niets op het niveau van een schoolplein in een blanke achterstandswijk. Het gaat niet om gelijk hebben. Het gaat niet om de feiten. Het gaat om het wegpesten van de tegenstand — de katholieken en de inheemsen.

Baudet is ook al geen mannetje. Hij heeft continu waardering en aandacht nodig en probeert die, warempel, van een hem vijandige media te verkrijgen. Waarom zoek je zo’n haat-liefde verhouding op? En dan weglopen telkens wanneer je niet geliefd wordt.

De FvD-voorman vormt met zijn denkbeelden weliswaar een dreiging voor de status quo zoals we die voor het laatst bij Pim Fortuyn zagen, maar om nu het probleem Baudet weer met kogels op te lossen, dat zou opvallen. Dan maar een coronavergiftiging? Nee, men pakt het subtieler aan: infiltreren en afsplitsen.

Reken maar dat Van Haga al voor de verkiezingen wist dat hij na de verkiezingen zou gaan afsplitsen. Het wachten was op een geschikt moment. Iets met bevrijdingsdag, want dan kun je weer vergelijkingen met Nazi’s en Anne Frank maken waar alleen 50-plussers nog intrappen. Liefst had Van Haga zeven zetels meegenomen en Baudet alleen achtergelaten.

Het was dan ook georchestreerd, die ophef over de bevrijdingsdagposter op Instagram. Vlak na elkaar viel de ene na de andere prominent erover. In overleg dus. Sigrid Kaag haalde Arnon Grunberg aan. Het is een eng cultureel kliekje wat Grunberg vrij uit het hoofd kan citeren en dat zijn, net als Baudet, ook geen echte autochtonen.

Maar Baudet zag het allemaal niet aankomen. Hij had Van Haga nodig als boegbeeld om stemmen te trekken, net als eerder Eerdmans om bejaarde LPF-kiezers te lokken. Dat is onderdanig gedrag. Het bewijst dat Baudet niet in zijn eigen kracht gelooft. Het lijkt er sterk op dat Baudet alleen maar in de politiek zit om waardering voor zijn persoon te vinden. En die krijgt hij niet.

Dat is zonde van het talent in de appgroepen — jongens en meisjes van onder de 30 die zonder Holocaustbagage naar de feiten durven kijken. Zet die dan vooraan op je lijst en presenteer FvD als échte avant-garde-partij. De bejaarden sterven vanzelf wel uit.

Baudet had beter kunnen weten. Het is toch algemeen bekend dat de VVD met behulp van uiterst loyale ‘afsplitsers’ de oppositie naait. Hier vinden we iets van Ruttes verloren mannelijkheid terug. Wilders is als ex-VVD’er natuurlijk de politieke penis van Rutte. Zijn raison d’être is poortwachter van de rechtse volkswil te spelen. Op een handjevol vertrouwelingen na mag niemand van de PVV-Kamerleden zijn mond opendoen.

Ondanks zijn intellect ontbeert het Baudet dus aan mensenkennis. En politiek inzicht. Hij is te goedgelovig. Of juist te gewillig. Zijn vrouwelijke kant overheerst. Wat doet ie dan halfnaakt bovenop een piano, terwijl in zijn positie juist terughoudend wantrouwen op zijn plaats zou zijn, à la Winston Churchill? Of: Speak softly and carry a big stick, zoals ome Theo zei.

Om echt politiek te leren bedrijven, moet men de geschiedenis eerst goed kennen. Leer dan eens van deze les:

Volgens chronikeur Max Domanus, tijdgenoot van de jaren ’30, zat Hitler op een dag met zijn handen in het haar vertwijfeld achter een tafeltje. De dictator had net de oorlogsverklaring van Engeland aan Duitsland ontvangen. Hitler riep, “Was sollen wir jetzt tun?” De Nazi’s waren zo naïef geweest te denken dat Engeland hen zou willen steunen in de oorlog tegen Rusland. Niet dus.

Churchill viel nog niet gelijk aan. Hij wachtte geduldig af tot de Duitsers in 1942 bij Stalingrad werden verslagen. Churchill liet tussendoor de HMS Lusitania zinken en trok Amerika bij de oorlog. Met steun van Amerikaanse troepen wist Churchill vervolgens West-Europa binnen te vallen. Hij onderwierp ook Nederland en Frankrijk aan de Brits-Amerikaanse economie.

Hadden de Duitsers de oorlog tegen Rusland gewonnen, dan had Churchill heel Europa en half Rusland ingelijfd in het Britse Rijk. Bovendien had hij het vuige lef onze kolonisatie ‘bevrijding’ te noemen. En dat vieren we 75 jaar later nog.

En dát is nou politiek bedrijven, een half continent erbij naaien en de kinderen van je vijanden ervoor te laten betalen. Vandaag, als vazal van Washington, als slaaf van Arabische olie en als provincie van de Europese Unie, stelt de Nederlandse democratie sowieso niets meer voor. Het is een showtje voor de bühne, voor oude vrouwtjes die nog De Margriet lezen.

Het enige doel van de verkiezingen en van het politiek toneel wat erop volgt (“gelekte notulen”) is de bevolking weer voor vier jaar af te leiden, terwijl hun vrijheden worden ‘teruggegeven’ in ruil voor slavernij.

Baudet kan niet winnen zolang hij zijn persoonlijke behoefte aan waardering en aandacht niet aan de kant schuift. Hou je ware bedoelingen voortaan verborgen voor de media. Zet journalisten steevast op het verkeerde been. Donald Trump was daar een meester in. Zet ter vermaak de Kamer af en toe schaak en werk in het geheim aan een machtsovername.

Find my books on AmazonAppleGoogleBarnes & Noble, or Kobo